You are currently viewing 2019/2020 metų juvelyrinių dirbinių tendencijos

2019/2020 metų juvelyrinių dirbinių tendencijos

Jeigu domitės ir sekate mados naujoves, tikriausiai ir papuošalai yra ne išimtis. Pagrindinės 2019/2020 metų tendencijos yra įkvėptos aukštosios mados namų ir žymiausių dizainerių darbų. Mūsų šalies juvelyrinių dirbinių kūrėjai stengiasi atidžiai sekti didžiųjų mados gurų darbus ir savo praktikoje derinti visuotinai plintančias tendencijas su savo pačių kuriamomis idėjomis.

Pastebima, jog tampa itin madingi papuošalai su dangaus kūnų formų pakabukais. Pakabukai gali imituoti ne tik dangaus kūnus, bet ir įvairias gamtoje randamas formas: apskritimus, keturkampius, trikampius, netaisyklingos formos figūras, gyvūnų ar gėlių imtacijas. Pakabukus pamatysite ne tik ant kaklo vėrinių, grandinėlių, bet ir ant apyrankių. Galima teigti, jog apyrankės su vienu ar keliais pakabukais šiomis dienomis yra itin populiarūs.

Žiedai, auskarai, apyrankės, kaklo papuošalai 2019 metais buvo mėgiami labiau masyvesnių, ekstravagantiškesnių formų. Tačiau šalia jų visuomet žengė ir minimalistiniai papuošalai. Be to, vis aktyviau atsisukama į natūralias, iš gamtos gaunamas medžiagas. Todėl juvelyriniai dirbiniai, inkrustuoti natūraliais mineraliniais akmenimis – koralais, perlais, krištolu, kvarcu, oniksu, rubinu, gintaru – neabejotinai pataikys į naujausių papuošalų tendencijų dešimtuką.

Nedovanotina būtų nepaminėti dar vienos tendencijos – viename juvelyriniame dirbinyje derinti du ar netgi kelis mineralinių akmenų ar kitokių medžiagų( medžio, stiklo, plastiko, metalo ir kt.) puošybos elementus. Sakykim, dėvėdamos rankų darbo apyrankę su krištolo ir kvarco pakabukais, išties atkreipsite mados naujovėmis besidominčių žmonių dėmesį.

Kalbant apie auskarus, galima teigti, jog vis dar „iš mados neišeina“ masyvūs, kabantys auskarai. Tuo tarpu mėgstančias minimalistinius auskarus, galime nuraminti, jog prie ausies prigludę kvadrato, apskritimo, trikampio formos ar gėlių imitacijos auskarai, taip pat atrodys madingai ir naujoviškai. Galbūt tereikia pasirinkti ryškesnes spalvas, netradicines formas ir Jūs jau priimta į mados ikonų būrį.

Bet kokiu atveju, tiek 2019/2020 metais, tiek visais kitais laikais visuomet bus madingi rankų darbo vienetiniai papuošalai. Norėdami daugiau sužinoti apie juos, apsilankykite https://minimaltouch.lt/ranku-darbo-papuosalai-su-akmenimis.